Fallas

Juanma Ramón: ‘M’agrada de Paterna el seu esperit de superació’

Juanma Ramon (Compromís per Paterna) diu que l’experiéncia en política «m’ha ensenyat a mirar endavant sense por a ningú».  Així es el faller d’honor d’algunes falles de Paterna.

Eres faller?

Mai he sigut membre de cap comissió fallera, encara que últimament tinc que reconèixer que he estat pensat en l’opció de formar part del col•lectiu faller. He viscut sempre les Falles de molt a prop, gràcies a amics i familiars, de fet, com anècdota, la meua sogra va ser component de la cort d’honor de la Fallera Major de València a l’any 1973

Eres faller d’honor? com és el teu dia a dia?

Sí, ja fa uns quants anys que col•labore amb diverses falles com a faller d’honor, el meu dia a dia al món faller no es limita a soles als actes de la setmana fallera, durant tot l’any m’agrada viure al costat dels fallers i falleres, quan tinc l’oportunitat de fer-ho vaig a presentacions falleres, setmanes culturals o presentacions de llibrets, tota eixa part cultural de la festa, com a poble, tenim que potenciar-la més encara.

Què és el que més t’agrada de les Paterna i les falles?

Lo que més m’agrada de les falles en Paterna és el seu esperit de superació, d’adaptació als nous temps, de predisposició a consensuar amb els veïns de cada barriada els problemes de soroll que hi havien i que, a poc a poc, han anat minvant. Estic orgullós del treball que fan sobre tot a l’hora de fer crítica sobre els assumptes que durant l’any afecten al municipi, tant política com socialment, eixa és per a mi l’essència d’esta festa i m’agrada que a Paterna la mantinguem. Per això a Compromís Per Paterna, enguany, farem entrega de dos premis, el premi “Et cremaré amb un somriure” que ja portem uns anys duent endavant i que tan bona acceptació té al món faller i el premi Vicent Miquel Carceller, honrant la memòria d’uns dels primers valencians que publicà una revista fallera («La Traca”) i que, precisament, per la seua sàtira i crítica fallera, el regim franquista el va afusellar al nostre poble. En això constarà aquest segon premi que presentem enguany, a la crítica en els versos de les falles.

Com es presenten les Falles 2017?

Estes Falles 2017 es presenten d’una forma diferent a les que he viscut fins ara al municipi, per primera vegada som part del govern local i això multiplica la nostra presència com a Compromís per Paterna a més actes encara dels que ja hem participar fins el moment. Un repte que em motiva personalment i que potser siga eixa espenta que em done l’impuls per acabar pertanyent a una comissió fallera del municipi.

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *