ACTUALIDADCultura

Silvia Pérez Cruz actua a Sagunt a Escena amb les localitats exhaurides

Silvia Pérez Cruz actua a Sagunt a Escena amb presenta el concert ‘Vestida de nit’  L’actuació serà divendres 21 de juliol a les 22.30 hores al Teatre Romà

Silvia Pérez Cruz ofereix a Sagunt a Escena el seu concert ‘Vestida de nit, cançons per a viure’ amb la seua veu i un quintet de corda compost per Joan Antoni Pich al violoncel, Miguel Àngel Cordero al contrabaix, Elena Rey i Carlos Monfort als violins i Anna Aldomà a la viola.

Després de tres anys tocant en directe, buscant sense prejudicis i amb alegria una sonoritat pròpia, Silvia Pérez Cruz decideix gravar i dur de gira aquest espectacle que es podrà veure a Sagunt, acompanyada i acompanyant a cinc còmplices de luxe sota el nom de la cançó que van escriure els seus pares fa més de trenta anys ‘Vestida de nit’.

Fusta antiga i música d’ara valents com els mariners que descriu la seua mare en la cançó. Remant alhora des de la primera a l’última cançó. El concert és una mescla de cançons prestades i cançons pròpies, algunes formen part del repertori habitual de Silvia Pérez Cruz, però el color és diferent.

Silvia Pérez Cruz va néixer a Palafrufgell al 1983 dels 4 als 18 anys estudia solfeig, piano i saxo alt a l’Escola Rita Ferrer de Palafrugell. Dels 12 als 16 anys estudia i dóna classes a l’escola d’art «Alartis» fundada per la seva mare Glòria Cruz, murciana-empordanesa, historiadora de l’art i professora d’expressió artística. De tant en tant canta a la taverna «La Bella Lola» de Calella acompanyada pel seu pare Càstor Pérez, gallec, investigador de l’havanera i guitarrista (la Glòria i en Càstor van formar un duet i van composar «Vestida de nit» i «Temps perdut»).

Entre els 12 i els 18 anys toca el saxo en grups de funky, bossa nova i jazz i canta amb la coral «Nit de juny»

Als 18 anys es trasllada a Barcelona i rep classes de cajón, harmonia i combo jazz al Taller de Músics. Paral·lelament rep també classes particulars de saxo. Un any més tard es matricula en l’especialitat de cant jazz dins l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on es llicencia l’any 2008.

El 2001 fa els seus primers concerts a Barcelona amb el pianista Sergi Sirvent i el ballarí Damián Muñoz, entre els quals destaca l’espectacle «34 negro» presentat a l’Espai Lliure del Teatre Lliure de Barcelona.

Entre el 2001 i el 2011 canta en més de deu grups de diferents estils: flamenc, jazz, pop, música tradicional catalana, folklore ibèric i folklore sudamericà. Ha format part dels grups: Las Migas, Immigrasons, Llama, En la Imaginación, Coetus, etc..

L’any 2011 finalitza aquesta intensa etapa d’aprenentatge sobretot com a intèrpret i centra la seva energia en un projecte molt personal. Fa un disc en homenatge al seu pare, anomenat «11 de novembre», estrenat l’abril del 2012 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. En aquest disc, a part de cantar, arranjar i coproduïr, escriu i composa. Per aquest treball, rep diversos premis i un Disc d’Or.

Col·labora en altres disciplines artístiques. Ha composat i cantat per a dansa (Damián Muñoz, Israel Galván…), teatre (Joan Ollé, Julio Manrique…). En cinema ha participat a la BSO de la pel·lícula Blancanieves, dirigida per Pablo Berger, guanyadora de deu premis Goya, entre els quals està el de Millor cançó original. En 2015 treballa en ‘Cerca de tu casa’, com a actriu protagonista i compositora de la BSO.

Ha col·laborat amb Toti Soler, Javier Colina, Eliseo Parra, Lluís Llach, Gino Paoli, Joan Manuel Serrat… entre d’altres. També ha cantat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya dirigida per Josep Pons. Ha treballat en diferents auditoris i teatres d’Europa, Tuníssia, Argèlia, Brasil, Argentina, Mèxic, Cuba, Veneçuela i Estats Units.

L’abril del 2014 presenta un disc de versions pensat i creat conjuntament amb Raül Fernandez Miró, anomenat «granada’.

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *