En valencià

L’ Aneguet Lleig, d’Albena Teatre, torna aquest divendres als escenaris

La producció L’Aneguet Lleig del Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, creada per Albena Teatre en 2015 i reconeguda amb el Premi Max al Millor Espectacle Musical, torna de nou als escenaris després de l’èxit de públic i crítica.

El Teatre El Musical (TEM) -espai al que s’ha traslladat tota la programació de l’ Escalante fins que finalitzen les obres de l’edifici- acollirà aquest divendres 13 de gener a les 20:00h la reposició d’aquest espectacle musical que ens parla de la importància de l’autoestima i la confiança en nosaltres mateixos. Un muntatge elaborat cent per cent amb talent valencià del que, com explica Rosa Pérez Garijo, diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, “ens sentim especialment orgullosos tant per la seua enorme i reconeguda qualitat artística com per ser una obra que posa en valor qüestions fonamentals per a nosaltres com la igualtat des de la diferència i que avança en la inclusió social”.

El muntatge, una adaptació lliure i en valencià del conte d’Hans Christian Andersen, podrà veure’s fins al pròxim 5 de febrer en les 22 funcions escolars programades a les quals ja han confirmat la seua assistència més de 6.000 estudiants procedents de diversos col·legis i instituts valencians, i en les 5 funcions obertes al públic familiar i adult que es realitzaran tots els diumenges a les 18:00h (a excepció de la d’aquest divendres).

L’Aneguet Lleig, dirigida per Carles Alberola i amb música i cançons originals, es va estrenar en octubre de 2015 i va estar en cartell en l’Escalante fins a finals de desembre. Durant aquests mesos, prop de 12.000 espectadors van acudir a les diferents funcions programades en el teatre de la Diputació, tant per a escolars com per al públic familiar durant els dies festius. Reprendre de nou aquesta aventura teatral que convida a majors i xicotets a redescobrir qui som realment i trobar la nostra pròpia veu ha sigut per Alberola una gran satisfacció: “El retrobament amb els actors i els personatges ha sigut molt estimulant per a prosseguir amb aquest viatge divertit i musical ple de coreografies de gran pes que sustenten una història dinàmica i molt vitalista que està oberta a un ventall de públic molt ampli, ja que ofereix diversos nivells de lectura per a poder gaudir des de qualsevol edat”.

Aquesta rondalla teatral, que mai ha eixit de gira per la seua complexitat tècnica i el format de la qual es va crear específicament pel Teatre Escalante, s’ha readaptat per a ser representada en l’escenari del Teatre El Musical. L’elenc actoral original es repeteix de nou en aquesta reposició- Ana Burguet, Héctor Fuster, Josep Zapater, Manuel Maestro, Neus Alborch, Noèlia Pérez, Ramón Ródenas, Rebeca Artal-Date- a excepció de l’actriu Anna Alborch, qui va ser fitxada per la companyia Dagoll Dagom en acabar L’Aneguet Lleig, i que ha sigut substituïda per Victoria Mínguez.

L’ Aneguet Lleig
Dies: Del 13 de gener al 5 de febrer
Estrena 13 de gener a les 20:00h
Funcions familiars: Diumenges 15, 22, 29 de gener i diumenge 5 de febrer
Lloc: Teatre El Musical. Plaça del Rosari, 3
Preu: 5€

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *