L’ Aneguet Lleig, d’Albena Teatre, torna aquest divendres als escenaris

La producció L’Aneguet Lleig del Escalante Centre Teatral, dependent de la Diputació de València, creada per Albena Teatre en 2015 i reconeguda amb el Premi Max al Millor Espectacle Musical, torna de nou als escenaris després de l’èxit de públic i crítica.

El Teatre El Musical (TEM) -espai al que s’ha traslladat tota la programació de l’ Escalante fins que finalitzen les obres de l’edifici- acollirà aquest divendres 13 de gener a les 20:00h la reposició d’aquest espectacle musical que ens parla de la importància de l’autoestima i la confiança en nosaltres mateixos. Un muntatge elaborat cent per cent amb talent valencià del que, com explica Rosa Pérez Garijo, diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, “ens sentim especialment orgullosos tant per la seua enorme i reconeguda qualitat artística com per ser una obra que posa en valor qüestions fonamentals per a nosaltres com la igualtat des de la diferència i que avança en la inclusió social”.

El muntatge, una adaptació lliure i en valencià del conte d’Hans Christian Andersen, podrà veure’s fins al pròxim 5 de febrer en les 22 funcions escolars programades a les quals ja han confirmat la seua assistència més de 6.000 estudiants procedents de diversos col·legis i instituts valencians, i en les 5 funcions obertes al públic familiar i adult que es realitzaran tots els diumenges a les 18:00h (a excepció de la d’aquest divendres).

L’Aneguet Lleig, dirigida per Carles Alberola i amb música i cançons originals, es va estrenar en octubre de 2015 i va estar en cartell en l’Escalante fins a finals de desembre. Durant aquests mesos, prop de 12.000 espectadors van acudir a les diferents funcions programades en el teatre de la Diputació, tant per a escolars com per al públic familiar durant els dies festius. Reprendre de nou aquesta aventura teatral que convida a majors i xicotets a redescobrir qui som realment i trobar la nostra pròpia veu ha sigut per Alberola una gran satisfacció: “El retrobament amb els actors i els personatges ha sigut molt estimulant per a prosseguir amb aquest viatge divertit i musical ple de coreografies de gran pes que sustenten una història dinàmica i molt vitalista que està oberta a un ventall de públic molt ampli, ja que ofereix diversos nivells de lectura per a poder gaudir des de qualsevol edat”.

Aquesta rondalla teatral, que mai ha eixit de gira per la seua complexitat tècnica i el format de la qual es va crear específicament pel Teatre Escalante, s’ha readaptat per a ser representada en l’escenari del Teatre El Musical. L’elenc actoral original es repeteix de nou en aquesta reposició- Ana Burguet, Héctor Fuster, Josep Zapater, Manuel Maestro, Neus Alborch, Noèlia Pérez, Ramón Ródenas, Rebeca Artal-Date- a excepció de l’actriu Anna Alborch, qui va ser fitxada per la companyia Dagoll Dagom en acabar L’Aneguet Lleig, i que ha sigut substituïda per Victoria Mínguez.

L’ Aneguet Lleig
Dies: Del 13 de gener al 5 de febrer
Estrena 13 de gener a les 20:00h
Funcions familiars: Diumenges 15, 22, 29 de gener i diumenge 5 de febrer
Lloc: Teatre El Musical. Plaça del Rosari, 3
Preu: 5€

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *