ACTUALIDADBarriosPATERNAPolítica

Compromís per Paterna pregunta per l’estat del monument homenatge a Leoncio Badía anunciat fa un any

Compromís per Patena ha registrat hui una pregunta dirigida cap a l’equip de govern socialista referent a l’anunci realitzat, fa ara un any, i que feia referència a la construcció d’una escultura per retre homenatge a Leoncio Badía, el reconegut soterrador republicà de Paterna. ““sense la valentia i la humanitat demostrada per Leoncio no hauria sigut possible traslladar als nostres dies el testimoni que ha permés a tantes famílies conéixer el destí de les seues víctimes, és per esta raó que demanem a l’Ajuntament que accelere per complir amb l’anunci realitzat així com per la moció aprovada que va presentar la nostra formació”, indica el regidor de Compromís Juanma Ramón.

Des de la formació valencianista informen que des del mes d’abril de 2018 hi ha una moció aprovada per tots els grups municipals en la qual s’instava l’Ajuntament a realitzar un homenatge a Leoncio Badía, així com a posar el seu nom a la plaça d’entrada al cementeri de Paterna. “Tots els grups polítics van reconéixer així el paper de Leoncio Badia en el procés actual de recuperació de la memòria i la dignitat de les persones assassinades pel franquisme”.

Estes mateixes fonts afegeixen que “és de rebut que no queden en l’oblit els merescuts homenatges a aquelles persones que lluitarem contra el feixisme. Tot el poble ha de conéixer i sentir-se orgullós de transmetre històries com la del paterner Leoncio Badia, un paterner que intentava ajudar als familiars de les víctimes. De vegades avisant-los, altres deixant a les butxaques de la roba dels afusellats xicotets detalls perquè en un futur pogueren ser identificats pels familiars. D’esta manera, exhumació rere exhumació de foses ens trobem amb estes pistes que Leoncio Badia, amb valentia, ens deixà per a poder reconéixer a les víctimes d’aquell règim inhumà.”.

“El nostre poble, Paterna, és un trist referent de la repressió franquista, on s’afusellaren 2.238 persones i on ara tenim l’obligació moral de ser el poble referent de les actuacions per la recuperació de la seua memòria i reparació de la seua dignitat. Per tal raó volem que es puga tindre eixe monument homenatge a Leoncio, així com el compliment de la moció aprovada per unanimitat per totes les formacions, a instància de Compromís, per ficar el seu nom a la plaça que dona entrada al cementeri de la localitat”, afegeix per a concloure Juanma Ramón.

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *