La Diputació obri les seues portes a les 400 comissions falleres de València

La Diputació de València ha obert este divendres les seues portes a les prop de 400 comissions falleres de la capital i les seues pedanies, en la segona jornada de la tradicional Recepció que la corporació provincial organitza cada any amb motiu de la festa. L’acte institucional va arrancar el dijous amb la visita de la Fallera Major de València, Laura Mengó, la seua Cort d’Honor i les juntes locals falleres de mig centenar de municipis valencians, i continua amb la jornada dedicada a les comissions censades per Junta Central Fallera (JCF).

El president, Toni Gaspar, explica que la Diputació “té les portes obertes sempre, encara que per a rebre al miler de comissions falleres que representen a 100.000 persones hem d’organitzar-nos perquè puguen visitar còmodament els palaus dels Scala i la Batlia i gaudir del patrimoni i la història d’una institució bicentenaria”. Precisament amb eixa intenció de millorar “s’ha anat evolucionant fins a les quatre jornades en què dividim enguany la Recepció Fallera, perquè qui ens visita puga gaudir de la sensibilitat fallera i els encants de la Diputació”.

Un d’eixos encants o incentius de la visita és la primera exposició de l’Any Sorolla a la Comunitat, organitzada per la corporació provincial amb les obres de l’etapa del pintor com a pensionat de la Diputació. Els integrants del col·lectiu faller han tingut el privilegi de ser els primers a descobrir les joies del jove Sorolla en els seus anys d’inspiració clàssica a Roma i Assís.

Soroll a València

En el marc de la campanya fallera de la Diputació, que enguany porta per lema ‘Soroll a València’ en homenatge al genial pintor, estretament vinculat a la institució i el seu programa de beques artístiques, els grans protagonistes de la festa se sumen a l’ADN faller de la institució provincial que cada any queda reflectit en les ajudes als sectors tradicionals i les comissions que donen vida a la festa.

La visita a la Diputació en una jornada festiva, amb la imatge per al record de la versió moderna de ‘Las grupas’ de Sorolla i el cameo de Marina Civera, Fallera Major de València en 2019, és la culminació d’un exercici més en el qual la institució s’ha bolcat amb la festa i els seus actors. Més d’un milió d’euros que es repartixen anualment artistes fallers, pirotècnics, indumentaristes, floristes i, per descomptat, les més de 800 comissions de València i els seus pobles que, des de l’any passat, van veure duplicada l’ajuda que reben de la Diputació.

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *