ACTUALIDAD

À Punt cancela el debat electoral a l’alcaldia de la ciutat d’Alacant previst per al pròxim dimarts 16 de maig

La invitació al debat es va enviar el dia 21 de març. La resposta del candidat del PP s’ha produït hui divendres 12 de maig a les 11:05 h declinant la invitació i sense cap argumentació per part del seu equip de campanya.

La candidatura de VOX ja havia manifestat temps enrere per escrit la seua no assistència. Per últim, el PSPV va enviar un document el 4 de maig indicant “que discrepem amb el fet que el debat es celebre fora d’Alacant i per eixa raó no confirmem l’assistència”, postura que han mantingut fins a la data de hui.

La direcció general de la SAMC entén que estes absències desvirtuen la finalitat d’un debat electoral, que és la confrontació dels diferents projectes que concorren a les eleccions. Sense la presència d’estes veus invitades, À Punt no pot assegurar la pluralitat política i la neutralitat que s’exigeix a un mitjà de comunicació de titularitat pública. 

Per a les eleccions del 2019, la radiotelevisió pública no disposava d’estudis i controls de realització operatius al Centre de Producció de Burjassot, per la qual cosa el Consell Rector va autoritzar l’externalització de recursos i l’habilitació d’ Unitats Mòbils per a la celebració de tots els debats, inclòs el d’Alacant que va tindre lloc a la Ciutat de la Llum. 

En canvi, per a les pròximes eleccions del 28-M, i amb el Centre de Producció de Programes de Burjassot ja amb la dotació tecnològica necessària, el Pla de Cobertura aprovat pel Consell Rector i negociat amb els sindicats proposa l’elaboració dels debats amb recursos propis i un gran desplegament tècnic i humà. 

Amb esta finalitat, a més del debat del dia 25 dels candidats a presidir la Generalitat Valenciana, la cadena pública havia previst tres debats municipals de Castelló, València i Alacant, i 17 entrevistes a candidats i candidates en ràdio, televisió, web, a més dels preceptius blocs publicitaris electorals. 

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *