ACTUALIDAD

Torna Després de tu, la sèrie d’À Punt que parla sobre la salut mental i l’amor per la família

La serie Després de tu torna a la nit dels diumenges de la televisió d’À Punt. L’estrena de la segona temporada serà aquest 23 d’abril a les 22:00 hores.

Després de tu és una coproducció d’À Punt i TV3 en associació amb Albena Produccions que en la primera temporada va aconseguir un gran èxit d’audiència i seguiment. Debutava amb un 8,7% de quota de pantalla i 164.000 espectadors i, en el capítol final, arribava al 9,8% de share i vora 200.000 espectadors d’audiència acumulada.

En la primera temporada Pau, interpretat pel conegut actor Sergio Caballero, intentava dibuixar la seua vida sense Raquel (l’actriu Verònica Andrés), la seua dona morta amb qui ell parla.

En els nous capítols, la salut mental està més present en la trama, apareixeran nous personatges i es que les visions de Pau s’han convertit en un problema que acaba en l’ingrés en un psiquiàtric. Tot, contat amb respecte, tendresa i humor, com ha explicat el protagonista.

També Carles Alberola ha explicat la importància de parlar obertament de la salut mental i ha explicat que la sèrie han comptat amb assessorament de psiquiatres.

Per altra banda, en aquesta segona entrega la relació de Pau amb sa mare, Encarna (l’actriu Amparo Moreno) pujarà d’intensitat en aquesta nova temporada. Conviure no serà una bona idea però farà veure una part tendrament humana de la relació mare-fill.

Els seu fill Òscar (Roberto Hoyo) i la seua filla (Carla Pascual) van creixent de manera exponencial i Pau és incapaç de saber controlar cada moviment destarifat, rebel i descarat de l’adolescència allargada. Tot plegat, fa preguntar-se si la família Llopis ajudarà Pau a superar la pèrdua. O no.
L’elenc artístic es completa amb l’actor Carles Sanjaime, que fa d’Artur, l’amic-editor de Pau. I en aquesta nova temporada, la sèrie s’ha rodat en exteriors a Burjassot, Paterna, Manises, València, Benimamet, Riba-roja de Túria i a l’Hospital de la Malva-rosa (València).

Capítols

La segona temporada compta amb 22 nous capítols de 25 minuts cadascun.

La presentació conjunta de la nova temporada i preestrena del primer capítol s’ha fet hui al Edifici Rialto-Filmoteca de València i ha comptat amb la presència dels actors, actrius, directors i productors de la sèrie. Tampoc hi han faltat el director general d’À Punt, Alfred Costa; el cap de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, i el director de Continguts i Programació d’À Punt, Cèsar Martí.

’aposta per la ficció de factura valenciana, ha explicat Alfred Costa, és un senyal d’identitat d’À Punt. “Espremem el nostre pressupost per a oferir una sèrie de tira diària, L’Alqueria Blanca, i ara també una nova temporada de Després de tu, dos productes de qualitat que reforcen el nostre sector audiovisual i fixen el talent al territori”. “Estes produccions, a més, connecten amb el públic, com ho avalen els bons resultats d’audiència que consoliden la nostra oferta en franges horàries tan competitives com la sobretaula i el prime time», ha afegit.

Per la seua banda, Oriol Sala-Patau ha posat en valor el camí encetat per les dos cadenes públiques i l’objectiu que persegueixen. «Els fonaments de la col·laboració estable entre les televisions públiques dels territoris de parla catalana ja estan posats, amb exemples com La mort de Guillem, Després de tu, Mòpies o Sicília sense morts. Ara estem en una segona fase, en què anem aixecant l’edifici, que volem que sigui atractiu i amb una estructura ben consolidada perquè perdure en el temps. Una llengua també necessita un mercat i això és el que estem construïm, finalment i des de l’absoluta normalitat, una indústria que treballa conjuntament per construir un mercat audiovisual conjunt».

Carles Alberola, productor de Després de tu i director juntament amb Chon González, ha desvelat la línia de les noves trames que demostren que la vida pot ser drama i comèdia al mateix temps. “La segona temporada parla de com de difícil és acceptar la pèrdua de la persona que més estimem i que cal aprendre a deixar marxar els que ja no són al nostre costat, l’amor que ens fa mal, per continuar vivint. En definitiva, una comèdia”, assenyala.

Facebooktwitter

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *